top of page

Ervaringsverhalen

Leestijd: 3 min.

Benieuwd naar ervaringen van vrouwen met PMDD? Lees ze hier!

Met deze ervaringsverhalen laten we het leven met PMDD zien en hoe levens ontwrichtend PMDD kan zijn. Tevens bieden deze verhalen herkenning en steun aan vrouwen met PMDD. 

Elke vrouw heeft haar eigen zoektocht en haar eigen behandelplan, onthoud dit wanneer je de verhalen leest, wat voor de ene vrouw werkt, werkt voor de andere vrouw helaas soms niet. 

Geen van deze verhalen mogen worden overgenomen in andere media zonder toestemming van de schrijvers zelf.

Wil je ook jouw verhaal (anoniem) delen of heb je n.a.v. deze verhalen vragen?

Neem dan contact met ons op!

Heleen Bruil

"Wat mij is overkomen mag never nooit meer met een andere vrouw gebeuren! Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd. Jaar in jaar uit was ik zoekende wat ik toch in vredesnaam mankeerde."

Heleen als bestuurslid.png

Linda Balk

"PMDD zorgt voor veel ellende, maar heeft me ook het mooiste gegeven wat ik ooit gekregen heb. Tijdens mijn zwangerschap ben ik van mezelf gaan houden."

linda-balk-pmdd-nederland.jpeg

Patricia Pijnacker

"Het zou geen makkie worden, maar al kreeg ik de helft van het effect van de Lucrin injecties, dan had ik al een volwaardig leven."

Patricia als bestuurslid.jpg

Petra
van den Doel

"Voorzichtig gooide ik een balletje op bij de gynaecoloog, maar PMDD durfde ik nog niet te noemen. PMS maakte ik ervan."

Gonny Hobbel

"Fit en energiek zijn past namelijk heel erg bij mijn karakter. Ik zie altijd kansen, ben creatief, een doener, ondernemend en positief. Dat was echter niet het leven dat ik leidde."

gonny-hobbel.jpg

Linda Verachtert

"Van nature ben ik levenslustig, spontaan en ondernemend. Maar iedere maand opnieuw, wanneer de PMDD-klachten doorbraken, was de krachtige vrouw in mij onbereikbaar, dan voelde ik mezelf verdwijnen en alle levenslust uit me wegstromen."

linda-verachtert.jpg

Claudia Kroon

"Deze dagen waren voor mij hel. Niet het leven kunnen leiden, wat ik me had voorgesteld en het leven wat ik aan het leiden was, niet kunnen verdragen."

claudia-kroon.jpg

Vivian

"Snel maakte ik een afspraak bij mijn huisarts en vertelde hem dat ik PMDD had. Hoe vrolijk ik erheen ging hoe slecht ik naar buiten stapte. “Je zit gewoon in een dip", waren zijn woorden."

vivian.jpg

Martina

“PMDD is abstract, haast niet in woorden uit te leggen. Eenmaal meegemaakt weet je; dit is een reële nachtmerrie voor veel vrouwen wereldwijd. Een nare droom die niet ophoudt bij het ontwaken.”

ervaringsverhaal-anoniem.jpg

Esmee

"Het monster. Op deze manier omschrijf ik PMDD vaak wanneer ik bij artsen uitleg wat het met me doet of aan bekenden, vrienden en collega’s mijn ervaringen met PMDD probeer duidelijk te maken."

ervaringsverhaal-anoniem.jpg

Sanne

"Binnen een maand was ik dusdanig van het padje af dat ik onderweg was om van een brug af te springen. Uiteindelijk tijdens de wandeling naar de brug kwam ik weer bij zinnen en ben naar de huisartsenpost gegaan."

ervaringsverhaal-anoniem.jpg

Manel van Gorp
 

"Twee weken ging het heel slecht, een week kon ik daarvan herstellen en een week knapte ik op. Daarna klapte ik weer 2 weken in het dal. Voor mijn gevoel kwam ik er op deze manier niet uit."

Foto Manel van Gorp.jpg

Alice Groen

"Ik ben op… Het is zondag en ben blij dat ik morgen weer aan het werk mag en kan. Ik zat net die week in mijn ‘maandelijkse tijdelijke depressie’, waardoor ik helaas niet volledig kon genieten, laat staan uitrusten."

Alice Groen - foto.jpg

Dewy

"Onbegrip en het hebben van geen officiële PMDD-diagnose heeft mij jaar in jaar uit aan mezelf doen twijfelen en dat is onverteerbaar."

ervaringsverhaal-anoniem.jpg

Ashley Post

"Daar waar ik 2 weken in de maand slechts een schim van mijzelf was, overgenomen door iemand die ik zelf niet eens ken, moest ik ook een hele hobbelige weg afleggen voor een juiste diagnose en behandeling. Dat had niet gehoeven als er meer kennis was geweest..."

Ashley Post - foto.JPG

Wendela

"Ik voel me verdrietig omdat ik vroeger mijn ellendige gevoel alleen heb gedragen, maar ook ‘blijdschap’ dat ik nu, rond mijn 49ste, een bevestiging heb gekregen dat het niet aan mij persoonlijk heeft gelegen."

ervaringsverhaal-anoniem.jpg

Komt hier
jouw verhaal?

Wil je ook jouw ervaringsverhaal met PMDD/PME vertellen op onze website? Dit kan met naam, anoniem, met of zonder foto.

 

Jouw verhaal doet ertoe!

 

Neem contact met ons op!
 

Sanne van de Wetering

"Ik ben nooit officieel gediagnosticeerd, maar mijn klachten komen overeen met PMDD-symptomen. Het heeft lang geduurd voordat ik zelf echt erkende dat ik hier last van had en me niet gewoon aanstelde over ‘wat’ ongesteldheidsklachten."

Foto Sanne van de Wetering.jpg
bottom of page