top of page

PERIOD. studie

De PERIOD. studie, staat voor "Phenotypes and experiences of reproductive affective disorders among women in the Netherlands", markeert een mijlpaal als allereerste wetenschappelijke studie naar PMDD op Nederlandse bodem.

Het doel van de PERIOD. studie is om diepgaand inzicht te krijgen in de verschillende fenotypen en ervaringen van vrouwen in Nederland die lijden aan premenstruele stemmingsstoornissen, zoals PMS, PMDD en PME. Door dit onderzoek willen we niet alleen de impact van deze aandoeningen beter begrijpen, maar ook mogelijke oorzaken, risicofactoren en variaties in symptomen identificeren. Het uiteindelijke doel is om meer effectieve diagnostische en behandelingsstrategieën te ontwikkelen, die kunnen bijdragen aan een verbeterde kwaliteit van leven voor vrouwen die hiermee te maken hebben.

 

Oproep tot deelname aan de studie

Stichting PMDD Nederland en het Erasmus MC roepen vrouwen op die aan de volgende inclusiecriteria voldoen om deel te nemen aan de PERIOD. studie:
•    biologische vrouwen met (ernstige) PMS/PMDD
•    in de leeftijd tussen 16 en 60 jaar
•    met een regelmatige cyclus 
•    met of zonder anticonceptie. 

Wanneer je momenteel in verwachting bent of geen dagelijkse toegang hebt tot een mobiele telefoon, computer, laptop of tablet kun je helaas niet deelnemen aan deze studie. Op dit moment vindt de studie alleen plaats in de Nederlandse taal.

Individuen die aan deze criteria voldoen en geïnteresseerd zijn in deelname adviseren wij om eerst de algemene aanmeldbrief door te nemen:
 

Als je voldoet aan de eerste criteria, dan kun je jezelf aanmelden via de volgende link:

Meer informatie voor (potentiële) deelnemers zijn hier te vinden:

De PERIOD. studie is tot stand gekomen dankzij een volledige inzet van burgerwetenschap (Citizen Science), waarbij alle betrokkenen vrijwillig bijdragen. Wil je ons steunen? Dan kun je een donatie doen! Alle kleine beetjes helpen.

Meest recente updates

Vrijdag 26 april 2024 - 16:30

De lancering van de PERIOD. studie op 9 april was één groot succes. Inmiddels zitten we volop in de verwerking van alle aanmeldingen. Binnen 24 uur na de lancering mochten we al ruim 100 aanmeldingen ontvangen! En inmiddels zijn er al meer dan 250 volledige aanmeldingen binnen. Dit succes vergt flink wat organisatie kracht van het hele PERIOD. team omdat er heel wat administratieve stappen bij komen kijken. Maar we zijn bijna klaar om de eerste vragenlijsten volgende week te gaan versturen.
Heb je je aangemeld maar nog niets gehoord? Geef ons nog even de tijd!

Voor persoonlijke vragen over je aanmelding kun je ook altijd een mailtje sturen naar period@erasmusmc.nl

Aanmelden voor de PERIOD. studie kan nog steeds.

Vrijdag 12 april 2024 - 12:00

Vanwege een enorme 1e golf van aanmeldingen na de lancering van de PERIOD. studie en de uitzending in Hart van Nederland kan het even duren voor je een reactie krijgt op je aanmelding of vraag. Het team is volop bezig om alles in goede banen te leiden. Iedereen die zich heeft aangemeld, een vraag heeft gesteld of graag telefonisch contact wenst, zal benaderd worden. We houden jullie ook op de hoogte via deze website.

Vrijdag 10 mei 2024 - 15:37

Aan alle deelnemers zijn inmiddels ValidSign toestemmingsformulieren gestuurd voor deelname aan de studie. Vanaf vandaag starten we met het uitsturen van de eerste vragenlijsten. Sommigen ontvangen deze vandaag al, anderen in de loop van volgende week.

Heb je jezelf aangemeld maar nog helemaal niets gehoord? Controleer dan ook even de SPAM folder van je mailbox of je iets van ValidSign hebt ontvangen. Zo niet, neem dan contact op met het onderzoeksteam via period@erasmusmc.nl. Of meld jezelf direct opnieuw aan.

PERIOD. Team

Maak kennis met het PERIOD. Team! Dit professionele team is een aantal jaren geleden bij elkaar gekomen met hetzelfde doel, namelijk PMDD meer bekendheid geven in Nederland. Het gehele team werkt belangeloos, vrijwillig en kosteloos aan deze studie en is geheel zelfstandig tot stand gekomen. 

_edited.jpg

Astrid Kamperman

Assistent Professor PhD & hoofdonderzoeker PERIOD. - Erasmus MC

Margot Morssinkhof.png

Margot Morssinkhof

Researcher Medical Psychology - UMC Amsterdam

jurate-period.jpg

Jurate Aleknaviciute

Scientific researcher - Erasmus MC

petra-den-doel.jpg

Petra van den Doel

Senior Research Assistent - Erasmus MC

annelot-busch-period-studie.jpeg

Annelot Busch

Geneeskunde student - Erasmus MC

Patricia als bestuurslid.jpg

Patricia Pijnacker

Mede-oprichter & bestuurslid Stichting PMDD Nederland

annei-nguyen-period.jpg

Annie Nguyen

Research Assistant - Erasmus MC

linda-balk.jpg

Linda Balk

Mede-oprichter & bestuurslid Stichting PMDD Nederland

Laatste nieuws over de PERIOD. studie

bottom of page