top of page

Onze samenwerking met IAPMD

In onze eigen zoektocht naar antwoorden over PMDD, ontdekte ook wij de website van IAPMD waar we een ton aan waardevolle informatie vonden. We kwamen met elkaar in contact omdat we dezelfde doelstellingen hebben en zijn met elkaar een samenwerking aangegaan. 

Een erg groot deel van de informatie op onze website, hebben wij mogen vertalen van de IAPMD-website. Dit maakt dat onze informatie evidence based en up-to-date is.

De International Association for Premenstrual Disorders (IAPMD) werd in 2013 opgericht als de National Association for Premenstrual Dysphoric Disorder (NAPMDD) door Amanda LaFleur en Sandi MacDonald. Wat begon als een gemeenschap voor lotgenoten, groeide ze door met uitgebreide hulp aan ondersteuning, informatie en middelen voor iedereen die te maken heeft met premenstruele aandoeningen: premenstruele dysfore stoornis (PMDD) en premenstruele verergering (PME) van onderliggende aandoeningen. 

In 2018 werden zij de International Association for Premenstrual Disorders (IAPMD) om de premenstruele stoornis gemeenschap wereldwijd te verbreden. Sinds deze oprichting hebben zij al meer dan een half miljoen mensen uit ongeveer 100 landen geholpen bij het vinden van antwoorden, het aanbieden van een gemeenschap en het aanbieden van hoop. Zij creëren een wereld waarin mensen met PMD's niet alleen kunnen overleven, maar ook kunnen gedijen. 

Missie van IAPMD 

Het bieden van hoop en een einde maken aan het lijden van degenen die getroffen zijn door premenstruele stoornissen, door middel van peer support, onderwijs, onderzoek en belangenbehartiging.   

Visie van IAPMD

De IAPMD streeft naar een wereld waarin mensen met PMDD en PME kunnen overleven en gedijen. 

 

Bezoek ook hun websitewww.iapmd.org  

logo-iapmd.png
bottom of page