top of page

Facebook Groep

Op 11 januari 2017 heeft Heleen Bruil de besloten Facebook groep "PMDD Nederland" opgezet en vormgegeven. 

Er wordt vaak wat lacherig gedaan over een Facebookgroep, "Ach, dat zal wel zo'n mutsenclubje zijn". Wat een gemiste kans denken wij dan. Wat een vooroordeel dat niet klopt en het ook niet verdiend. 

 

Heleen: "Jarenlang deed ik mijn PMDD kennis op vanuit Engelse Facebook groepen en uit Engelse literatuur. Op een gegeven moment mistte ik dat ik mezelf niet in mijn eigen taal kon uitdrukken. Daarnaast was ik ook op zoek naar Nederlandse lotgenoten. En die bleken er te zijn."

"Wat een steun kun je van elkaar krijgen, het gevoel dat je niet alleen bent, het gevoel dat je écht niet alleen bent. Je woorden kunnen geven zonder dat je ook maar iets hoeft uit te leggen is onbetaalbaar. Vanaf daar voelde ik ook de enorme noodzaak om te gaan helpen. Vrouwen die zich aanmeldden in de groep tastten allemaal in het duister, net als ik destijds en dat wilde ik hen besparen."

Onze Facebook groep redt levens! We zijn helaas erg nodig en we willen als stichting er alles aan doen om deze vrouwen een luisterend oor te bieden en een gericht advies te kunnen geven. Dit alles draagt o.a. bij om de volgende generaties vrouwen in te lichten, daar waar wij in het duister tastten hopen wij dat de generaties vrouwen na ons het licht gaan zien.

 

Wil je ook lid worden van onze besloten Facebookgroep, meld je dan hier aan.

Inmiddels zijn er ook twee zustergroepen ontstaan: de PMS groep en de kunstmatige / chirurgische overgang groep.

 

Wees welkom! Je bent écht niet alleen!

facebook-screenshot-groep_edited.jpg
bottom of page