top of page

Oorsprong

Na een intense zoektocht, die soms wel 30 jaar duurde, staan wij op. De helse PMDD strijd die wij ervaren, mag geen enkele vrouw meer overkomen.
Wij weten wat PMDD is, hoe het is om er mee te leven en hoe je van het kastje naar de muur gestuurd kan worden.

De chronische aandoening PMDD is nauwelijks bekend. Niet bij huisartsen, gynaecologen, psychiaters, laat staan bij jonge meiden en vrouwen. Dat moet veranderen en daar maken wij, als ervaringsdeskundigen, ons hard voor.

Want een leven met PMDD is:
- een leven met gemiddeld twee helse weken iedere cyclus weer
- een leven vol onbegrip
- een leven waarin je niet gehoord wordt door medici
- een leven vol verdriet, pijn en eenzaamheid
- een leven met verkeerde diagnoses, medicatie en behandelingen
- een leven met verlies van werk, familie en vrienden
- een leven met suïcidaal gedrag en zelfmoord

Waarom Stichting PMDD Nederland

In onze jarenlange zoektocht voelden wij ons vaak verloren. Waar komen mijn klachten vandaan? Wat heb ik? Stel ik me aan? Ik ben toch niet gek? De vertwijfeling, de boosheid, de wanhoop, gevolgd door de kracht om steeds weer door te gaan.1 op de 20 vrouwen heeft PMDD. Door onze verhalen en kennis te delen, helpen we andere meiden en vrouwen op weg. De herkenning is enorm en geeft steun. Je staat er als PMDD vrouw niet alleen voor. Maar we willen meer dan dat. Het taboe doorbreken. PMDD verdient bekendheid in Nederland, in heel de wereld. Het moet een gespreksonderwerp worden aan de keukentafel, bij werkgevers en in de geneeskunde. Dat is de reden waarom wij opstaan. Wij zijn de stem voor de vrouw met PMDD!

 

Team Stichting PMDD Nederland

bottom of page