top of page

Women Inc. en Stichting PMDD Nederland komen samen op voor PMDD

Bijgewerkt op: 21 jun. 2021


“Wij streven naar een samenleving waarin het voor je kansen niet uitmaakt of je een meisje of jongetje bent, een vrouw of man. Of, beter gezegd: gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender en sekse” Dit is de missie van Women Inc.


Deze fantastische organisatie bood ons de mogelijkheid aan om ons te helpen bij ons doel, namelijk bekendheid geven aan PMDD waar wij als stichting volmondig ja op hebben gezegd!!


Het premenstrueel dysforie syndroom (of PMDD - PreMenstrueel Dysphoric Disorder) is een cyclische op hormonen gebaseerde stemmingsstoornis, met symptomen die voorkomen tijdens de premenstruele fase (ook wel luteale fase genoemd) van de menstruatiecyclus, die duurt vanaf de eisprong tot het begin van de menstruatie.


Persoonlijke ervaringen doen ertoe. Daarom maken ze bij WOMEN Inc. podcasts, waarin de geleefde ervaring van verschillende mensen centraal staan. Op welke manier zij met in- en uitsluiting te maken krijgen, hoor je in hun podcasts over beeldvorming, zorg en andere thema’s waarin nog ongelijkheid bestaat.


In de afgelopen weken is er een podcast ‘Komt een mens bij de dokter’ opgenomen met Ashley Post, waarin zij super eerlijk haar verhaal met ons deelt over haar leven met PMDD.


Ook Heleen K. heeft haar ervaringsverhaal middels een geschreven interview gedeeld om ons een inkijk te geven hoe haar leven met PMDD is.


Daarnaast hebben wij als bestuur uitgelegd hoe onze stichting tot stand is gekomen en welke (toekomst)doelen wij hebben en zal een expert van onze medische adviesraad ondersteunend haar verhaal als arts doen.


PMDD is een aandoening die nog nauwelijks her- en erkend wordt bij vrouwen en professionals en het is hard nodig dat hier verandering in komt, het is een levens ontwrichtende aandoening die 1 op de 20 vrouwen treft.


Via deze weg willen we Women Inc., enorm bedanken dat zij aandacht geven aan PMDD!

226 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Unknown member
Jul 27, 2021

Fantastisch dat hier aandacht voor komt!!!

Like
bottom of page