top of page

Aandacht voor PMDD bij Jinek

Bijgewerkt op: 2 feb. 2022

We zijn super trots dat ons bestuurslid Linda Balk samen met Mirjam Kaijer mocht

meewerken aan een artikel voor Eva Jinek (door Franke van Hoeven).


Hierin worden we meegenomen met het verhaal van Mirjam Kaijer. Zij wordt geïnterviewd om over haar boek te praten "Ik ben geen man!". In dit boek staan o.a. veel ervaringsverhalen van vrouwen met 'onverklaarbare klachten'. Ook Linda staat met haar ervaringsverhaal in dat boek en zo heeft PMDD ook aandacht gekregen.


In het boek 'Ik ben geen man' zoekt Mirjam Kaijer uit hoe het komt dat er zoveel vrouwen onverklaarde gezondheidsklachten hebben. Het boek deed zoveel stof opwaaien, dat ze een petitie startte om hier meer politieke aandacht voor te vragen. Want er lopen nog altijd te veel vrouwen rond met klachten waar de medische wetenschap geen antwoord op heeft. En dat moet anders, vindt Kaijer.


In het artikel dat bij Jinek Online staat gepubliceerd hebben ze 1 van deze verhalen uit dat boek naar voren gebracht en PMDD werd daaruit gekozen. Linda mocht wederom haar verhaal doen, nu aan de redactie van Jinek.


Lees het hele artikel hier


"De onbegrepen klachten van Linda"


De belangrijkste boodschap die Linda wil meegeven: "Als je het gevoel hebt dat er iets niet goed is in je lichaam, trek aan de bel. Je bent niet gek. Het leven is te mooi om de situatie te accepteren zoals hij is, blijf knokken voor jezelf."369 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page