top of page

PMDD was prominent aanwezig op het Internationaal Symposium van de IAWMH2022

PMDD was prominent aanwezig op het Internationaal Symposium van de IAWMH2022 (International Association of Women’s Mental Health). Astrid Kamperman gaf een presentatie over het Period. –cohort. Dit cohort is een initiatief van Stichting PMDD Nederland in samenwerking met de afdeling Psychiatrie van het Erasmus MC.

Het Period. –cohort richt zich op dit moment vooral op het in kaart brengen van de klachten die geassocieerd zijn met PMDD en daaruit voortvloeiend het valideren van screeningsinstrumenten voor PMDD (de C-PASS). Daarnaast willen we met het Period. –cohort zicht krijgen op mogelijke oorzaken en gevolgen van het leven met PMDD.

Dataverzameling voor Period. gaat van start zodra er toestemming is van de Medisch-Ethische toetsingscommissie (METC). Het Period. cohort werd gepresenteerd als een uitgelezen voorbeeld van Citizen Science. Period. laat zien dat een actieve rol van een patiëntenvereniging een katalyserende functie heeft in de wetenschappelijke kennisgroei, juist voor onderbelichte aandoeningen zoals PMDD.


Naast Astrid Kamperman, waren er lezingen van onderzoekers van het Karolinska Institutet over de overlap tussen stemmingsstoornissen en premenstruele klachten, de impact van ernstige premenstruele klachten op het professionele leven van de vrouwen, en de relatie tussen zwangerschapsgerelateerde psychiatrische problemen en premenstruele symptomen.


Foto: Astrid Kamperman

140 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page