top of page

Help mee de eerste Nederlandstalige documentaire over PMDD te realiseren

De eerste Nederlandse documentaire over PMDD is in de maak. Journalistiek studenten Nikita de Jong en Mette Woolthuis willen met de film begrip creëren rondom de chronische ziekte. En daarbij kunnen ze jouw hulp goed gebruiken!


In de documentaire ‘Ben Je Ongesteld Ofzo?’ volgen de makers een maand lang twee vrouwen met PMDD. Vrouwen met een andere levensstijl, maar met een gedeelde aandoening. ‘Eén van de vrouwen heeft een gezin en werkt fulltime, de andere vrouw heeft door PMDD noodgedwongen geen kinderen en past haar werkschema volledig aan op haar cyclus’, vertelt de negentienjarige Nikita. ‘Wij willen deze vrouwen neerzetten als de ambitieuze en sterke personen die zij zijn. En laten zien hoe PMDD hen ervan weerhoudt bepaalde doelen te bereiken, ondanks de kwaliteiten en wil die zij hebben’, legt haar vriendin en klasgenoot Mette uit.


Links Nikita de Jong en rechts Mette Woolthuis


Grootser dan een schoolopdracht

‘De documentaire is een schoolopdracht, maar we nemen het serieuzer dan dat’, vertelt Nikita. ‘Voor ons is het een kans om iets te betekenen voor alle mensen met PMDD.’ Mette vult aan: ‘We hebben een cameravrouw ingehuurd en iemand voor de kleurbewerking. Ook maakt een componist muziek die aansluit bij de film. Zelf doen we het geluid, maar daar hebben we gelukkig ervaring mee.’


Om dit alles te kunnen realiseren, hebben de jonge documentairemaaksters geld nodig. Ze zijn middels een crowdfunding campagne al goed op weg, maar kunnen jouw hulp goed gebruiken! Help Nikita en Mette hun project realiseren en doneer via deze link.


‘Voor een donatie krijg je ook wat terug. Bijvoorbeeld een geheim linkje naar de documentaire, of zelfs een ticket voor de première!’, vertelt Mette.In de bioscoop

Inderdaad, een ticket voor een heuse première, want eind juni is de documentaire te zien in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. ‘Heel bijzonder om onze eigen film dan op een bioscoopscherm te zien!’, zegt Nikita. Ondanks dat dit al onwerkelijk is, dromen de meiden nog verder. ‘We hopen de documentaire op televisie te krijgen. Dan kunnen we PMDD meer bekendheid geven en zorgen voor meer begrip’, vertelt Mette.


Overeenkomstige missies

De missie van Nikita en Mette komt volledig overeen met die van Stichting PMDD Nederland: meer erkenning en herkenning van deze slopende, chronische aandoening. Wij dragen dit initiatief dan ook een warm hart toe en hopen dat zoveel mogelijk mensen deze documentaire te zien zal krijgen.


 

Draag bij aan het realiseren van dit project: doneer hier

Volg het proces van Mette en Nikita op Instagram: @pmdd_docu
290 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page