top of page

Een samenwerking met Care for Women; podcast en blog

We werden gevraagd of we samen met Care for Women een podcast wilden opnemen en tevens ook een gastblog wilden schrijven over PMDD, dat hebben we natuurlijk gedaan.

Zo hebben we met elkaar weer een stukje meer bekendheid aan PMDD kunnen geven, hoe fijn is dat!

Zo heeft Patricia Pijnacker samen met Catherine van Heest, oprichtster van CfW, een podcast opgenomen en spraken ze samen over wat PMDD is, welke behandelmethoden er zijn en wat het met je doet in je dagelijks leven. Deze podcast kun je hier luisteren.


Hierop volgend heeft Patricia ook een gastblog geschreven over haar levensverhaal welke je hier kan lezen. Hier een stukje uit de blog:


~ Deze maand hebben wij een gastblog van Patricia Pijnacker. Zij is oprichtster van Stichting PMDD Nederland en vertelt haar verhaal over hoe haar leven met PMDD is geweest.


Inmiddels ben ik 44 jaar en kan ik zeggen dat ik PMDD-wise stabiel ben. Als ik terug kijk, lijkt het andermans verhaal, maar zodra ik inzoom voel ik wel degelijk dat het over mij gaat. PMDD heeft diepe sporen in mijn leven en het leven van mijn gezin achter gelaten. Mijn kinderen zijn opgegroeid met een moeder die de helft van de maand nauwelijks tot niet beschikbaar was. Ook mijn huwelijk, werk en sociale contacten hebben er flink onder geleden.


Het is heel bizar om je gemiddeld twee weken per maand een ander mens te voelen. Ik voelde mijzelf dan afglijden, verstarren en terugtrekken. Ik voelde mij zeer depressief worden, paranoïde en kon om de kleinste dingen flippen. Maar, ik kon er niets aan doen… Het overvalt je en hoe goed je ook voor jezelf probeert te zorgen, je kan het niet stoppen. Je moet het uitzitten. Ik heb alle mogelijke behandelopties doorlopen en dat heeft me uiteindelijk geholpen. Mijn brein heeft, helaas, nog steeds PMDD. Maar omdat ik geen cyclus heb, door het verwijderen van mijn eierenstokken, ben ik door middel van het dagelijks toevoegen van Hormoon Replacement Therapy (HRT) stabiel. ~ (lees hier verder)196 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page