top of page

Forum regels

Leestijd: 2 min.

Ons forum moet een veilige omgeving zijn voor iedereen die het forum bezoekt.

Daarom zijn er enkele gedragsregels opgesteld. Onze moderators zullen de topics nauwlettend in de gaten houden en ingrijpen waar nodig.

Is er iets waardoor jij je onveilig voelt op dit forum? Neem dan contact op via info@pmddnederland.nl.

 1. Het forum is alleen toegankelijk voor leden na goedkeuring door onze moderators. Wij raden je aan om een pseudoniem te gebruiken. Je kunt de naam die weergegeven wordt aanpassen onder “Weergegeven naam” in je account instellingen.

 2. Het forum wordt gemodereerd door een groep vrijwilligers. Wij doen onze best om discussies en alles op het forum in goede banen te leiden en te zorgen voor een veilige omgeving. Wij kunnen echter niet garanderen dat er leden zijn die zich aanmelden, enkel om mee te lezen of om bijvoorbeeld te leren van de informatie op het forum. Hou hier rekening mee bij wat je post en voorkom het delen van herkenbare informatie of persoonsgegevens. Onze moderators zullen hier op toezien maar het ook is de verantwoordelijkheid van alle leden zelf om hun eigen privacy te waarborgen.

 3. Wees aardig en beleefd. Behandel iedereen met respect. Gezonde discussies zijn toegestaan, maar alleen op een vriendelijke toon. Geen enkele vorm van pesten is toegestaan. Ook dulden wij geen enkele uiting van racisme, seksisme of andere vorm van discriminatie.

 4. Respecteer ieders privacy. Voor lidmaatschap van het forum is wederzijds vertrouwen nodig. Authentieke expressieve discussies dragen bij aan dit forum, maar kunnen ook gevoelig en privé zijn. Het is niet toegestaan om vertrouwelijke informatie buiten dit forum te delen met anderen, zoals het maken van screenshots of het kopiëren van teksten. Wil je iets aan iemand doorsturen en twijfel je; neem dan eerst contact met ons op.

 5. Omdat jouw vraag al eerder gesteld kan zijn, adviseren wij je om eerst de zoekfunctie te gebruiken. Misschien is er al eerder een antwoord op jouw vragen gegeven.

 6. Zorg dat je elk topic een duidelijke titel geeft. Iets als “Help” of “Waarom?” zijn GEEN goede titels en kunnen door moderators aangepast worden.

 7. Gebruik geen termen zoals “Belangrijk” of “Spoed” in je titel. Elke topic is belangrijk en waardevol.

 8. Geen reclame, spam en irrelevante links. Zowel topics/posts die wijzen naar directe of indirecte reclame (waar geld aan te verdienen valt), worden zonder overleg verwijderd door het beheer.

 9. Communicatie buiten het forum. Stichting PMDD Nederland is niet verantwoordelijk voor de communicatie die voortvloeit uit deze groep, die buiten deze besloten groep plaatsvindt.

 10. Ervaringsdeskundigen. Onze moderators en de meeste forumgebruikers informeren en adviseren vanuit de positie van ervaringsdeskundigen. Hou hier rekening mee als je advies geeft of opvolgt. Dit is altijd op eigen risico.

 11. Privéberichten. Stuur leden niet ongevraagd een pb. Wil je iemand een pb sturen, vraag dan altijd toestemming in het betreffende topic. Krijg je wel ongevraagd een pb, laat dit dan weten aan het beheer. Uitzondering: beheer mag altijd een pb sturen aan een lid.

 12. Beheer beslist. Het beheer handelt altijd in het belang van de groep. Beslissingen van het beheer zullen altijd weloverwogen genomen worden.

 13. Medicatie.

  1. Op naam geschreven medicatie mag nooit aan derden worden aangeboden, dan wel worden ontvangen. Ook niet via privéberichten.

  2. Noem medicatie niet "troep", "gif" of "vies spul", benoem het gewoon als medicatie. Wat voor de een niet werkt, kan voor de ander levensreddend zijn.

 14. Akkoord gaan forumregels. Zodra je gebruik maakt van ons forum, betekent dit dat je automatisch akkoord bent gegaan met de hier vermelde forumregels. Bij aanmelding dien je hier ook mee akkoord te gaan, anders kun je geen lid worden.

 15. Deze forumregels kunnen van wijzigen cq aangevuld worden. Deze zijn altijd terug te vinden in een topic op het forum onder “Over dit forum”.

bottom of page